Orthese

 

Een orthese is een hulpmiddel, gemaakt van siliconen, dat in de pedicurepraktijk gebruikt wordt, om drukplekken of wrijvingsplaatsen te ontlasten en de tenen drukvrij te maken. Het helpt de pijn van een wondje, likdoorn of gekromde teen te verminderen en deze zullen ook geen schade meer kunnen veroorzaken. In combinatie met aangepast schoeisel zullen alle klachten geheel verdwijnen.

 

De van siliconen gemaakte orthese zullen wij als gespecialiseerde pedicure op, tussen of onder uw tenen aanbrengen. Dit is zeker een goede oplossing bij de diabetische voet, waar het gevaar op ulcera (zweer) bestaat, omdat de orthese  druk verminderend werkt.

 

Voordat de orthese wordt gemaakt, wordt er een voet-onderzoek gedaan. Er wordt dan gekeken naar de stand en de beweeglijkheid van uw voeten. Ook uw schoenen worden geïnspecteerd, zowel aan de binnen-, als aan de buitenkant.


Anti-druktechniek

 

Anti druk techniek is een techniek die wordt toegepast om een pijnlijke wond of drukplek drukvrij te leggen. Pijnlijke drukpunten op of onder de voeten en/of tenen kunnen tijdelijk drukvrij gelegd worden door middel van vilt of therapeutisch polyurethaanschuimverband. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld de pijn te verlichten omdat uw orthese of steunzool nog niet klaar is, of na het verwijderen van een pijnlijke likdoorn. Deze techniek is dus slechts een tijdelijke oplossing. Het aanbrengen van vilt/ en of therapeutisch polyurethaanschuimverband gebeurt na de voetbehandeling en we maken het op maat. U krijgt passende adviezen mee.

 

Geschikt voor:

 

Eeltvorming

Likdoorns

Hielspoor

Hallux valgus

Haglundse exotose