Wratten

 

Voetwratten (verrucae) worden, net als wratten op andere plaatsen van het lichaam, veroorzaakt door een virusaandoening. Ze zijn dan ook zeer besmettelijk. Wratten op de voet lijken vaak op een likdoorn. Als ze op de voetzool zitten, zijn ze door het lichaamsgewicht plat. Het is mogelijk een wrat te herkennen door middel van deze test: een wrat doet bij zijdelingse druk pijn, en een likdoorn doet pijn als er van bovenaf op gedrukt wordt.

 

Er zijn verschillende methodes om voetwratten te behandelen:

  • Een chemische pakking door middel van salicylzuur. Er zijn meerdere behandelingen nodig.
  • Bevriezing met vloeibare stikstof. Deze behandeling kan alleen uitgevoerd worden door de huisarts. Hierbij treedt blaarvorming op wat zeer pijnlijk kan zijn.
  • Behandeling met HTC wrattenpen (High Temperature Cauter). Met deze pen wordt de wratlocatie aangestipt. Deze methode is niet geheel pijnloos, maar minder pijnlijk dan het bevriezen van de wrat. Praktijk Voetzorg Optimaal past deze behandeling toe. Afhankelijk van de grootte en diepte van de wrat zijn meestal 3 tot 4 behandelingen noodzakelijk, die om de 3 tot 4 dagen plaats moeten vinden. Na de behandeling zult u weinig tot geen last van de plek hebben, dit in tegenstelling tot een behandeling met stikstof of een chemische pakking.

Wilt u uw voetwrat laten behandelen dan adviseren wij u contact op te nemen met uw huisarts.

Er is bij een voetwrat altijd sprake van weefselwoekering, en de pedicure van Praktijk Voetzorg Optimaal zal alleen met toestemming van de huisarts tot behandeling overgaan.

 

Met akkoord van uw huisarts, stellen we een behandelingsplan op.